Background Mobile
Let's make it Fun, Better, Yum!
Menu

FAQ Let’s Shakie Pancakies

Wij gebruiken gevriesdroogde groente- en fruitpoeders. Deze poeders worden gemaakt door groente en fruit in te vriezen (-50°C tot -80°C). Vervolgens wordt het langzaam (enkele dagen) onder verlaagde druk gedroogd tot poeder. Hierdoor blijven de voedingsstoffen, smaak en kleur optimaal behouden.

Boekweit is een plant en wordt geteeld voor zijn zaden. Het van de zaden gemaakte meel wordt van oudsher toegevoegd in de bereiding van pannenkoeken.

Weipoeder is de vervanging van melk, waardoor je alleen water hoeft toe te voegen, wel zo makkelijk! Wei ontstaat wanneer melk door een filter wordt geperst.

Doordat er eipoeder in de mix zit kun je het beslag aanmaken met water. Lekker snel en gemakkelijk!

Nee, de pannenkoekenmix bevat tarwebloem.

Nee, de pannenkoekenmix bevat melk- en ei bestandsdelen.

Nee, de pannenkoekenmix bevat lactose, die afkomstig is van de weipoeder.

De pannenkoeken zijn gebakken maximaal 2 dagen te bewaren in de ijskast.

Het beslag kan 24 uur gekoeld bewaard worden.

FAQ Let’s Veggie Candy

Het snoepschap staat vol met snoepwaren die naast suikers, weinig andere voedingsstoffen bevatten. Let’s is het eerste snoepje dat gemaakt is van groente. De snoepjes bevatten veel vezels wat zorgt voor een verzadigd gevoel. Hoewel de snoepjes niet bedoeld zijn als vervanging van fruit en groente, maken ze het wel mogelijk om gemakkelijk kennis te kunnen maken met groente en fruit. Hierdoor kunnen we kinderen enthousiasmeren om vaker groente en fruit te gaan eten!

De Let’s snoepjes zijn rijk aan vezels. Deze vezels zorgen voor een goede darmwerking en een langer verzadigd gevoel na het eten, waardoor je minder snel trek krijgt. Het eten van voldoende vezels verlaagt bovendien het risico op diabetes type 2 en bepaalde hartziekten. Vezels zorgen ervoor dat koolhydraten uit eten langzamer worden opgenomen. Hierdoor blijft de bloedsuikerspiegel stabieler en ervaart men minder snel een suikerpiek.

1 volkoren cracker, 1 opscheplepel zilvervlies rijst

Rijk aan vezels, Bevat alleen natuurlijke suikers, Glutenvrij, Vegan, Voor 100 gram snoepjes gebruiken wij ongeveer 250 gram fruit en groente

Op de YUMMY SHOP pagina vind je de verkooppunten van LET’S.

Vanuit Let’s adviseren wij onze groente- en fruitsnoepjes aan kinderen vanaf 4 jaar. Hier is voor gekozen omdat kinderen vanaf die leeftijd vaak al goed zelfstandig kunnen eten. Voor kinderen onder de 4 jaar adviseren wij de om snoepjes alleen onder toezicht te eten.

15 gram

38 kcal

De dadelstroop, gemaakt van 100% dadels, is een smaakvolle zoetmaker en voorziet de snoepjes van een heerlijke smaak. Alle dadels worden hiervoor gebruikt, ook de minder mooie dadels. Hierdoor worden er geen dadels verspild.

Een puree bestaat uit gestampte groente. De pompoen die wij gebruiken wordt direct na het oogsten verwerkt. Iedere groente heeft een unieke manier van behandelen, zo ook de pompoen, waarbij de natuurlijke elementen zoveel mogelijk worden behouden voor een rijke voedingswaarde.

Citrus vezel heeft een bindend vermogen en zorgt voor een goede textuur van de snoepjes. De vezel is afkomstig van de pulp en schil van de citrusvrucht. Dit type vezel heeft een hoog gehalte aan onoplosbare vezel wat bijdraagt aan een goede darmgezondheid.

Pectine is een plantaardige vezel die werkt als verdikkingsmiddel in de snoepjes. De pectine is afkomstig uit fruit en is goed voor de darmgezondheid.

Sheaboter zorgt ervoor dat het product mals blijft en niet uitdroogt. Sheaboter is een duurzamer alternatief dan palmolie. Het is een plantaardige olie die afkomstig is van de noten van de Karité boom.

Dat klopt. Je lichaam ziet geen verschil tussen geraffineerde suikers en natuurlijke suikers. De natuurlijke suikers komen uit groente en fruit. Het voordeel hiervan is dat deze groente en fruit tevens een bron zijn van andere goede voedingsstoffen zoals vezels.